Respekt mand

"RESPEKT MAND"!!

- om børns respekt for hinanden... og de voksne.

Man hører det fra mange sider: børn og unge mangler respekt for de voksne og for de værdier, der omgiver dem. Samtidig hører vi om en stigende gruppe af børn, der kan være ganske grove over for deres jævnaldrende - ikke mindst ved et voldsomt sprog. De mobber og udstøder andre uden at tænke på følgerne.


Er dette myter, eller er der noget om `snakken`? Svaret er, at selvom de fleste børn stadig har en adfærd, der betyder at de kan vise respekt over for deres omgivelser, så ér der indiskutabelt et nyt fænomen i vor tid: respektløse børn og unge.


Hvad kan man så gøre ved det? Nøgleordene er opdragelse, inddragelse og tydelige og respektfulde voksne. Og respekt handler også om, hvordan vi er over for børnene. 


Autoritet i dag ikke er noget, man har, blot fordi man er ældre end børnene - det er noget man gør sig fortjent til - hos børnene! 


I foredraget vil jeg ikke blot problematisere, men også anvise, hvad man kan gøre ved fænomenet. Men det understreges, at der er tale om et fælles ansvar for forældre og skolens/institutionens medarbejdere.


Foredraget tager udgangspunkt i mine bøger: "Den nødvendige opdragelse" og "Fuck dig - om børn sprog overfor hinanden... og de voksne".