Om mig

Lidt om mig, John Aasted Halse


Jeg har en læreruddannelse bag mig, ligesom jeg er cand. pæd. pæd. og cand. pæd. psych. Mit speciale ligger især indenfor børne-, familie - og socialpsykologi.

Jeg er autoriseret psykolog og har siden 1997 haft egen psykologpraksis.


Jeg er sideløbende med dette foredragsholder, og har derudover skrevet en lang række bøger om børn, familie, skole og dagtilbud, og bliver jævnligt anvendt som ekspert og debattør i forskellige medier såsom:


  • DR
  • Politiken
  • BT
  • TV2
  • Radio4


Jeg var gennem 16 år - frem til april 2004 - formand for Landsorganisationen Børns Vilkår. 


Tidligere har jeg også været medlem af Børnerådet, samt Børnesagens Fællesråd.


_____________________________________________________________________________________________________________________________________

PsykologJeg begyndte egen praksis efter, at have været ansat i det offentlige en årrække. Jeg mente, at det var nemmere, at komme til at lave "rigtigt" psykologisk arbejde og hjælpe andre, hvis jeg var mig selv. 


Jeg har desuden altid været fascineret af menneskers adfærd : hvordan vi tænker og føler. Det med at prøve at sætte sig i andres sted for bedre at kunne forstå, hvorfor mennesker handler og reagerer, som de gør. 


Igennem teorier og metoder ønsker jeg, at hjælpe andre mennesker til bedre selvindsigt om, hvordan de kan handle og reagere på en mere positiv måde og få en bedre hverdag og familieliv.


Hvis du er du i tvivl om det er noget for dig at gå til psykolog, spørgsmål til forløb eller andre ting, så tøv ikke med at ringe til migJeg har været psykolog i mere end 30 år

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Foredragsholder


Det var egentlig ikke en del af en større plan, at jeg begyndte at holde foredrag.

Det begyndte, da nogle i midten af 80´erne henvendte sig om foredrag. De havde hørt mig i medierne eller læst noget jeg havde skrevet, og synes at jeg havde nogle gode vinkler og synspunkter på børn og familie.


Jeg havde en del erfaring fra undervisning, og efter nogle overvejelser syntes jeg, at det kunne være spændende at gå videre i den retning. Siden da er det gået over al forventning, og jeg har afholdt et sted mellem 2000 og 3000 foredag om børn og familie. 


Foredrag med John Halse i Bella Centret

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Forfatter


Som den læsehest jeg nu engang er, har jeg læst utallige bøger om børn- og familieliv. Ikke altid har jeg været enig med forfatterne fordi, jeg mener, at der er nogle forældede syn på den nuværende måde at se børn og familien på. Med den erfaring, forskning og viden, som jeg har opbygget igennem mange år, fik jeg lysten til selv at skrive mine bøger, som passer bedre til det moderne samfund, vi har i dag.Jeg skriver bøger om børn- og familieliv af to grunde: 


  • Jeg har forsket i emnerne og mener, at jeg har den nødvendige viden. 
  • Jeg synes, det er vigtigt at komme ud med nogle kvalificerede bud på børns opvækst, det samme gør sig gældende mht. foredrag. 


Den nødvendige opdragelse
Børn i skilsmisse
Dilemmaer i den moderne familie