Grænseløse i sprog og handling - om børns sprog.....


GRÆNSELØSE I SPROG OG HANDLING - " FUCK DIG - DIN SMATSO! "


Vi har gennem nogle år diskuteret det moderne barns adfærd. Pædagoger og lærere siger ofte: "børn bliver mere og mere umulige - vi kan ikke klare dem - forældre er løbet fra deres ansvar. Børnene kan ord som børn ikke kunne tidligere - de taler groft til de voksne - mange taler grimt til hinanden - de børn som taler grimt er tit de samme som er grænseoverskridende i deres adfærd." Andre siger hertil: " børn har blot et andet udtryk end vi havde da vi var børn - de leger jo bare - børn viser, positivt, at de ikke er autoritetstro overfor de voksne. Når vi skælder ud, ja så gør børnene det også!"

Synspunkterne på børns adfærd og sprog er således mange. Men, at flere og flere forældre og pædagogiske medarbejdere oplever problemer i forhold til børns sprog, er der næppe tvivl om.


Foredraget, der tager udgangspunkt i John Aasted Halses bog: ”fuck dig – om børns og unges sprog overfor de voksne. og hinanden” søger at give svar på, hvad der er myte og hvad der er virkelighed. Kan vi vende børns udtryksformer til noget positivt? Kan vi vælge at opfatte børnene mere positivt? Hvad skal man gøre? Lade stå til eller gribe ind? Og hvis man skal gribe ind, hvordan da?
Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.

Godkend