Computerspil - pc - mobil


COMPUTER, SPIL, MOBILEN - EN TIDSRØVER, ELLER UDVIKLER?? - -  FORBUDT FOR VOKSNE?


Hvor lang tid skal børn have lov at bruge foran computeren og tv? Det er et spørgsmål som det ikke er muligt at give præcise anvisninger på. Undersøgelser viser at nogle børn - især drenge bruger mere end 20 timer ugentligt foran skærmen.

Om pc´en  eller tv/dvd/video er et positive elementer i børns hverdag eller det modsatte er der ikke fuld enighed om. Nogle anfører, f.eks. At computeren er et nyt og positivt element i børns legekultur og der er ingen dokumentation for, at det er skadeligt for børnene! Andre mener det modsatte. De hævder, at især de voldelige computerspil kan være problematiske for børn. Budskabet er, at der er en klar sammenhæng mellem vold og sex på skærmen og børns adfærd.

Men en ting kan pc´en og tv apparatet ikke - de kan ikke give motion. Og i en tid, hvor man taler så meget over overvægtige børn, er det måske vigtigt at overveje om for lang tid ved skærmen kan være én af årsagerne.


Foredraget sætter fokus på de nye elementer i børns legekultur: pc´en og tv´et. Det understreges i foredraget, at det er centralt, at forældrene har indsigt i, hvad børnene foretager sig når de er `på`. At de elektroniske medier i sig selv ikke er skadelig for børn og unge. Men ved overdreven brug????
Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.

Godkend